3 март отбелязаха подобаващо и пищно в Сандански и Петрич

Снимка: Община Сандански

Вижте как

Петричани почетоха Деня на свободата – 3 март.

С въздействаща художествена композиция - „Изстраданата свобода“ учениците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ приковаха вниманието и засилиха усещането на всеки присъстващ за принадлежност към българската нация.

Мултимедия, незабравими стихове на нашите възрожденци, думи, изпълнени с гордост в днешния празничен ден.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави петричани за Националния празник.

„Нека паметта ни бъде силна! Нека си учим уроците – уроците за единство, когато искаме да продължим и делата ни да „коват“ правдиво настояще за едно сигурно бъдеще – бъдеще за Родината!“, каза в приветствието си кметът.

Цветя и венци на паметник „Загинали за Родината“ положиха представители на общински и държавни институции, политически партии, училища, детски градини, читалищни дейци, неправителствени организации, признателни граждани.

С церемония по полагане на венци и цветя, започнаха тържествените прояви в Санднаски.
За великото дело на предците ни, паметта на героите бе почетена с поднасяне на венци и цветя от кмета на община Сандански - Атанас Стоянов, Общински съвет - Сандански, Трето бригадно командване с командир полк. Митко Балтов, представители на Българската православна църква, Районно управление на полицията, Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението, гр. Сандански, Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите - Сандански, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса "Генерал Тодоров", НЧ "Отец Паисий -1919", Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция, ЦПЛР, Спортен клуб "Здраве", Спортен клуб "Спартак", Клуб туристи - ветерани "Коста Поптодоров" училища, детски градини, политически партии, граждани и гости.

Празничният ден в Сандански бе ознаменуван с тържествена заря-проверка на площад „България“, в която взеха участие над 150 военнослужещи от 3-то Бригадно командване.

За силата на българския дух и смелостта на хилядите знайни и незнайни герои на Освобождението, община Сандански представи емоционален спектакъл „Зовяха ги българи“, в който се включиха Танцов състав „Празник“, Самодеен театър „Пейо Яворов“, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, Танцова формация „Хоуп“ и Фолклорна формация „Славеи“.

Спектакълът завърши с въздействащ родолюбив рецитал на 145 деца, които заедно от сцената на пл. „България“ рецитираха част от стихотворението на Вазов – „Де е България“.

Празничният трети март продължи с дълги хора и много настроение с любимия народен изпълнител Илия Луков.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK