Община Сандански закупи 10 електрически легла за МБАЛ „Югозападна болница“

Снимки: Община Сандански

Леглата са предназначени за болнолежащи в следоперативен период и тежкоболни пациенти

В подкрепа грижата за болните и справяне с COVID кризата, чрез повишаване качеството на здравеопазването в региона, община Сандански закупи 10 нови електрически болнични легла, които предостави на МБАЛ „Югозападна болница“ - Сандански.

Леглата са предназначени за болнолежащи в следоперативен период и тежкоболни пациенти.

Четирисекционните легла са оборудвани с антидекубитални матраци, които намаляват натиска върху меките тъкани на изпъкналите части на имобилизирания пациент и го предпазват от появата на рани от залежаване. Управляват се лесно чрез електрически панел и предоставят възможност за различно и безопасно позициониране на тялото на пациента, без да създават дискомфорт на болния или медицинския персонал.  

Новите болнични легла са разпределени в Отделенията по анестезиология и реанимация, Кардиология и Неврология, в които най-често се лекуват пациенти, претърпели операция, както и тежко болни от COVID -19.

Добрата грижа за здравето на хората е свързана не само с висококвалифицирани специалисти и модерна медицинска апаратура, но и със създаване на добри условия за работа на медицинския персонал при обгрижването  на пациентите в МБАЛ „Югозападна болница“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK