Благородна кауза вместо новогодишна програма в Сандански

Снимка: Община Сандански

Спестените средства ще бъдат предоставени на децата, загубили родител от COVID- 19

Традиционното посрещане на Новата година на площад „България“ в Сандански няма да се състои, а ще премине в благородна кауза.

По идея на кмета на Община Сандански - Атанас Стоянов, на последната сесия за 2021 г., Общинският съвет одобри предвидените средства за новогодишното тържество да бъдат предоставени на децата, загубили родител от COVID- 19.

Освен тези средства, на семействата ще бъде дарена и цялата сума от благотворителния коледен базар, организиран от община Сандански, на който активно участие взеха всички училища, детски градини и социални институции.

„Съпричастността със загубата и скръбта на нашите съграждани е обща, защото отиващата си 2021 г. бе изпълнена с много трудности за всички нас. Но въпреки изпитанията, злото не е трайно и светът винаги си движи от доброто. А доброто повелява да помагаме на хора в нужда - така, както водят общочовешките ни ценности и християнски добродетели. Да си пожелаем здраве и сили, уют и топлина във всеки дом на Сандански! Да има вяра и надежда за по-светли дни и добри бъднини за нас и общината ни!, пожелават от общинската администрация в Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK