Борисов: „Промяната“ уби България, Нинова и Петков му отговориха

Снимка: Infomreja.bg

Нинова: За да се върне на власт, Борисов е готов да лъже от сутрин до вечер

„Промяната“ уби България. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Димитровград, където беше с други представители на партията. Те дадоха изявления пред торовия завод „Неохим“, който започна да съкращава работници заради високата цена на газа, пише бТВ.

От вчера КЕВР одобри цена на синьото гориво от близо 300 лв. за мегаватчас за август, което е увеличение с 60%.

Той разкритикува и заема от 800 милиона лева за „Булгаргаз“ и увери, че има екип, който да се справи с тази ситуация, ако хората му гласуват доверие.

„Кой ще върне и този кредит при положение, че цената вчера на КЕВР е 298 лв., в същото време измамниците играят търг на 320 лв. С каква фирма печели търга?“, попита Борисов.

На този въпрос отговори Делян Добрев от ГЕРБ, бивш енергиен министър. По думите му е спечелили гръцкият предстватиел на „Газпром“.

„Хвалят се, че правим ток и го продаваме и благодарение на това поне в тока успяваме да дотираме бизнеса, а като свърши токът, ще внасяме и ток. Освен това тук има двуличие – що харчите ток от руски реактори с руско ядрено гориво, а не се съгласиха да подпишем с „Уестингхаус“, както ние предлагахме? Харчат от парите през офшорки, а ние няма да се къпем. Тези са изпратени да съсипят българската енергетика”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обяви, че не знае как се управлява държава на дотация и никога не е лъгал българите затова години наред е бил избиран.

Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях, това заяви категорично лидерът на "Продължаваме Промяната" и доскорошен премиер Кирил Петков пред медиите, пише Дарик.

Преди това той участва в "Седмицата" по Дарик радио, където също посочи: "ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен - той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина - ако я направим, той ще влезе в затвора", заяви той. 
 
"Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко остават, няма смисъл. Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври", допълни Петков пред медиите. 

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с "Демократична България" при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати. 

"Аз видях какво е да няма 4 депутати", каза Кирил Петков. 

Корнелия Нинова: За да се върне на власт, Борисов е готов да лъже от сутрин до вечер

Това заяви лидерът на БСП в своя Фейсбук профил

Борисов, чу ли какво ти казаха днес в Нефтохим? Или си направи разходка за пиар? Отиде само, за да хулиш предишното правителство и да жалиш за служебното ли? 

Отговори на ръководството на завода и на работниците. Отговори на 28 000 ръководства на предприятия, които ползват газ и на 250 000 работници. Те виждат спасение за завода и за работните си места във възобновяване на доставките от „Газпром“, а преди десет дни ти обяви 6 закона, които ще приемеш в следващия парламент. Първият от тях е пълно спиране на отношенията с „Газпром“ и 100 процента диверсификация.  

Не ти ли е неудобно да се подиграваш с неволите на семействата от региона? Какво решение им предлагаш?  Никакво.  Хора, не  вярвайте на това лицемерие  За да се върне на власт, Борисов е готов да ви лъже от сутрин до вечер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK