Министърът на правосъдието "впечатлен" от заплахите и натиска във ВСС

Снимка: А. Славов, Фейсбук

Атанас Славов с коментар в социална мрежа

Министърът на правосъдието Атанас Славов написа в профила си във Facebook коментар по повод заседнието на ВСС:

Първото ми заседание като председателстващ Висшия съдебен съвет продължи 14 часа, но по изключително ключова тема – предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Поставих си за цел да допринеса за изясняване на обективните обстоятелства по искането на част от членовете на ВСС и да гарантирам справедливото протичане на процеса.

Все пак не мога да не отлича два факта, които ми направиха изключително силно впечатление. Първият е заявлението на част от членовете на ВСС, вносители на искането за освобождаване на главния прокурор, че са били подложени на натиск чрез привикване с призовки във Върховната касационна прокуратура, както и чрез медиен натиск. Само това е достатъчно да се свика отделно заседание на ВСС.

Вторият факт, който намирам за скандален, е признанието на служителка на отдела за връзки с обществеността на Главна прокуратура и свидетел на Иван Гешев за това как заплашителното писмо е стигнало до самия главен прокурор. Шофьор на прокуратурата е приел писмото, влязъл е във ВИП салона на летище „София“ и го е занесъл на главния прокурор, като през цялото време остава впечатлението, че е знаел кой е източникът на въпросното писмо. Този въпрос също си заслужава да се разгледа по-детайлно.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK