Гешев иска политиците да си свалят розовите очила

Снимка: Infomreja.bg

Главният прокурор коментира и темата за нарушенията по пътищата

Надявам се българската политическа класа да свали розовите очила и да види това, което виждат българските граждани - този бум на престъпността. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на откриването на Общото събрание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

По думите му този бум на престъпността се дължи на съзнателни политически действия за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се предполага, че са извършили сериозни престъпления. Той посочи, че нивата на престъпност на места са критични се доближават до тези от 90-те години.

Според обвинител номер едно в последните 4 - 5 месеца и след закриването на специализираното правосъдие няма нито една заловена организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Трябва да направим всичко възможно в рамките на собствените си правомощия да минимизираме щетите за българските граждани. А тези щети са ръст на престъпността, допълни Гешев.

Главният прокурор коментира и темата за нарушенията по пътищата. По думите му по българските пътища се води война. След разпоредена проверка на ВАП след катастрофата на АМ "Струма" за състоянието на пътната мрежа, констатацията е, че няма магистрала или първокласен път, по който да няма огромни проблеми, посочи Гешев.

Обективен фактор е, че МВР е в сложна ситуация. А ние с МВР сме скачени съдове - ако те не разкрият престъпление, съответно да ни подадат информация, няма как да се развива наказателното производство, каза още той.

Припомняме, че преди седмица Иван Гешев е утвърди методическите указания разследване на престъпления по транспорта, пише news.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK