Все още 3% от българите няма да гласуват заради машините

Снимка: Infomreja.bg

10,2% от всички избиратели смятат, че съществува реална опасност да се заразят в процеса на гласуване

55,2% от пълнолетните български граждани зявяват, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори на 14.11.2021 г. (президентски и парламентарни). Изразено в абсолютни стойности това означава около 3,0-3,1 млн. гласа, подадени в рамките на страната.

В сравнение с последните парламентарни избори повишението е с около 300 000 гласа. Съотнесено към изборите от април т.г. обаче, наблюдаваме намаление със същата величина, заявяват от агенция "Сова Харис", опирайки се на последното си проучване, направено в периода между 2 и 8 октомври сред 1010 български граждани. Проучването е поръчано от Дир.бг.

Социолозите посочват, че освен чисто политическите причини, на избирателната активност ще повлияят острите социални и икономически проблеми, а и четвъртата вълна на епидемията - 10,2% от всички избиратели смятат, че съществува реална опасност да се заразят в процеса на гласуване.

Почти 3% от всички избиратели (това е една цяла парламентарна група) заявяват, че няма да гласуват поради факта, че трябва да го направят с машини.  /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n