ГЕРБ поиска глобите за липса на винетка да са най-много три

Снимка: БГНЕС

Всички, които са платили повече, да бъдат компенсирани

Със задна дата от 31 януари 2019 г. да влезе в сила законова поправка съгласно, която при липса на винетка, шофьорите да бъдат глобявани най-много три пътина година. Тези, които са глобени повече пъти, да бъдат компенсирани. За това настоява ГЕРБ с предложения в Закона за пътищата, който ще бъде обсъден днес от регионалната комисия в НС на второ четене.

Депутатът от ГЕРБ Николай Нанков коментира, че става въпрос за изключително неадекватно поведение в последните две години от страна на АПИ.

„Ние трябва да свършим работата на една бездействаща две години администрация, за да могат максимум на трета глоба от стационарна камара ползвателите на пътя, които са нарушили по знайни или незнайни причини, да бъдат уведомявани“, коментира той.

Нанков припомни, че от проблема са потърпевши не само жителите на село Пролеша, които протестираха, но и хората от много други места.

Той попита защо две години тези хора не са били уведомявани, че имат десетки натрупани глоби.

Според него този казус е можел да бъде решен с постановление на МС.

„За съжаление то не се случи вече повече от 6 месеца, тъй като за конкретен пътен участък, ако е имало подвеждане на ползвателите на този път от с. Пролеша, е трябвало да бъде решено за конкретния участък с акт на Министерски съвет, а не със закон“, допълни още Нанков.

А междувременно стана ясно, че жителите на село Пролеша са готови да блокират магистралата на пътя за Калотина, ако проблемът с винетките не се реши. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK