ГЕРБ: Шефът на НАП е продал фирмата си със задължения към хазната от 1,5 млн. лв.

Снимка: Нова тв

Според официален отговор от Асен Василев Спецов е подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г.

„В продължение на 3 месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП – Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от Асен Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г.”. Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията. По думите му това означава, че Спецов е знаел, че дължи 1,5 милиона лева от ДДС и въпреки това е продал своята компания.

„Това означава, че има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП. Въпросът е дали Румен Радев – с новото служебно правителство, ще продължава да държи г-н Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама. За нас това е недопустимо”, допълни Гаджев.

Според Александър Ненков бившият служебен министър Асен Василев съзнателно е прикривал факта, че Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите данъци.

„По време на клетвата на служебното правителство Румен Радев произнесе реч, в която си приписа несъществуващи успехи и приноси, за които на практика служебното правителство не е работило. Икономическите процеси са инерционни и няма как да се твърди, че именно благодарение на работата на служебното правителство и специално на Румен Спецов, са се увеличили приходите в държавната хазна”, заяви Деница Сачева.

По думите й е ясно, че ако днес има увеличени приходи, то те се дължат най-вече на решенията, които е взел кабинетът на ГЕРБ.

„Работата на служебното правителство и на Румен Спецов може да бъде оценявана след края на последното тримесечие на тази година. Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът Радев да отговори на въпроса за 1,5 милиона лева и да каже докога ще прикрива Румен Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и защо той е толкова незаменим? Крайно време е г-н Спецов да бъде отстранен. А ако президентът Радев се притеснява шефът на НАП да не остане без работа, то със сигурност той може да бъде добър счетоводител на новия политически проект”, подчерта Сачева. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK