Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Сслужебният вътрешен министър Иван Демерджиев следва да подаде незабавно оставка

Арестът на кмета на град Стамболийски, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков, пише news.bg.

Такъв коментар даде на кратък брифинг в парламентарните кулоари председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Барети щракнаха белезници на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев по-рано сутринта в четвъртък.

"Категорично сме наясно, че публична длъжност, каквато е всеки един кмет в правова държава може да бъде задържан и разпитван при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на господин Мараджиев с множество представители на полицията, отново подчертавам - с качулки?", възмутено-критично попита правното острие на партията на Борисов.

Според Атанасова "поредната полицейщина" целяла да се измести фокусът от провалите на МВР, загиналите полицаи и мигрантската криза.

ГЕРБ отново настояха - служебният вътрешен министър Иван Демерджиев следва да подаде незабавно оставка. Ще инициират и изслушването му в ресорната вътрешна комисия в НС.

"Вътрешният министър днес трябваше да бъде изслушан в комисията по вътрешен ред и сигурност за това как полицаи умират на пътя. Да не би заради това да организира този спектакъл? Защото всички, с което се е захванал, е пълен провал. Учителят му Рашков не е най-добрият учител, който може да намери", заяви на свой ред депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

От партия "Възраждане" защитиха действията на полицията за ареста на кмета.

Депутатът Стоян Таслаков каза, че лично той е подавал много сигнали срещу градоначалника.

Народният представител препоръча на ГЕРБ преди да го защитават, да се запознаят по - подробно с дейността му, съобщава Nova телевизия.

Георги Мараджиев беше задържан в рамките на Специализирана операция по разследване на данни за финансови злоупотреби.

Специализираната акция се провежда по линия на евентуални злоупотреби с еврофондове. От сутринта на различни адреси в Стамболийски се извършват претърсвания. Проверена беше и фабриката на сина на кмета.

Мараджиев посочи, че сутринта му е било съобщено, че е задържан за 24 часа. „Явно има задача да се „сготвят” хора, които работят и имат политическо бъдеще. В момента се извършва политическа акция срещу мен, защото съм областен координатор”, смята кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK