Десислава Атанасова: ГЕРБ/СДС ще бъде опозиция на лявото либерално общество

Снимка: БГНЕС

Илюзия е, че има победител, както и че протестните партии имат мнозинство в НС

Десислава Атанасова произнесе слово като представител на ПК ГЕРБ/ СДС пред депутатите от новото 47-ото Народно събрание.

"Провалът на двата парламента беше причина за ниската избирателна активност. Заради нея парламентът не притежава голяма легитимност, то няма да е плод на енергия, а резултат от компромиси. Плод на необходимост, а не позитивно желание на гражданите.

Имаше репресии от страна на служебното правителство. Илюзия е, че има победител, както и че протестните партии имат мнозинство в НС. Надявам се, че грешните от предените две НС няма да се повторят. Осъзнаваме необходимостта от редовно правителство и ход от излизане от кризата. От днес можете да разчитате на коректно отношение на коалицията ни.

ГЕРБ/СДС ще бъде опозиция на лявото либерално общество. Не възприемаме тази роля като инструмент за напрежение в обществото. Готови сме да водим публи1ни и конструктивни разговори и да подкрепим предложенията за преодоляване на кризите. Искаме да напомним, че три пъти печелим доверието на повече от 20% от българите. ГЕРБ бе създадена преди 15 г. на днешния ден и днес е момента да благодарим на хилядите членове, които ни подкрепяха въпреки репресията и изчегъртването.

Няма да ви предадем! Колкото и да нужно редовно правителство, това няма да става на цената на интереса и разрез в закона. Ние като управляващи бяхме подложени на атаки. Затова сме наясно повече от всички колко е важен подходът в тази зала като опозиция. Ние знаем, че не трябва да има агресия. Ролята на опозицията трябва да е коректив и да участва активно във взимането на решения.

Пожелаваме успех в преговорите и да партиите да не пропускат ролята на опозицията. Призоваваме всички да решим задачите с кризите и следващите месеци да на се нападаме, обиждаме. Гарантираме, че НС ще получи толеранс и нашата експертиза и опит в съставянето на бюджета за 2022. Ще се противопоставим срещу взимането за заеми.

Искаме мораториум за теглене на нов дълг до избиране на ново правителство. Задачата на 47 НС е да върне моста между партиите и обществото. Длъжни сме да надскочим егото и тяснопратийните интереси. Да облекчим всички граждани, поставени в условията на криза. Ако го направим – те ще ни отвърнат с доверие".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK