Бербатов: Отмениха конгреса от страх! Знаят, че ще загубят

Снимка: LAP.bg

"Докато не се проведе прозрачен конгрес, не мога да си помисля за отказване"

Българският футболен съюз (БФС) е отменил изборния конгрес на 18 март от страх. Това заяви кандидатът за президент на родната централа Димитър Бербатов, цитиран от bTV. Според него настоящият ръководител на БФС Борислав Михайлов и екипът му знаят, че ще загубят изборите.

Бербатов призова министъра на младежта и спорта Радостин Василев да разгледа случая и разкри, че вече е сезирал ФИФА по казуса.

"В случая БФС работи срещу клубовете си, при това от много време насам. Конгрес ще има. И сега трябваше да има, но се избра страхливият път, в който, знаейки какво ще се случи, избраха да не се явяват и го премахнаха.", коментира Бербатов.

"Ако предишният конгрес беше проведен по ясен и прозрачен начин - с балотаж накрая, както е по устав. Вината да сме в това положение и клубовете да ги болят главите от цялата тази информация, да са объркани, както и общността, както и аз на моменти, е на БФС, защото не спазва собствения си устав."

"Мисля, че страхът в клубовете вече го няма. Отстъпва място на куража и на това, че трябва промяна, тя е тук и ще се случи. В момента само леко се отлага. Занимаваме се с правни хватки, които са излишни. Ако имаше балотаж, както е по устав, нямаше да сме тук и всеки да се изкарва по-голям от другия."

"Винаги се опитвам да гледам оптимистично на нещата. Разбира се, аз не съм наивен човек и знам, че пак ще има подобни хватки и правни аргументи, както се случи днес. И вместо да се готвя в спортно-техническа част, което ми е сила, съм длъжен да обяснявам на клубовете какво трябва да направят и какво се случва около организацията на конгреса, защото на тях никой нищо не им казва - нито от БФС, нито от зонални и областни ръководители. Не си мислим, че ще е такъв конгресът, но се надяваме."

"Призовавам министъра на спорта да се самосезира, за да може да влезе в БФС и да види какво точно се случва там и как без правна причина този конгрес се отменя. В случая министърът може да вземе лиценза на БФС. Сезирали сме също ФИФА по този казус и чакаме техния отговор. Неприятни и негативни неща, но това е истината и ситуацията, не може да се премълчава."

"Няма място за отстъпление и аз ще се боря, докато наистина не се проведе ясен, прозрачен и законен конгрес!", заяви голмайстор №1 в историята на националния отбор. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK