Крум Дончев, БСП: Постигнахме съгласие за нов Закон за движение по пътищата

Снимка: БСП

Вчера започнаха преговорите за коалиционно споразумение

"Изказвам съболезнования на близките на загиналите. Това е огромна трагедия". Това заяви в ефира на BTV Крум Дончев, член на НС на БСП по повод трагичния инцидент на АМ "Струма". Той обясни, че вчера са започнали преговорите за коалиционно споразумение и "Транспорт" е бил един от първите сектори. 

"Като първа точка искахме да бъде поставена пътната безопасност", каза той. Социалистът подчерта, че има потенциал от експерти в коалиционната формула и е постигнато обединение около много теми - нов Закон за движение по пътищата, обучение на подрастващите на пътна безопасност, както и в 11 и 12 клас, промяна на методиката на обучение. 

"Намираме се в среда, която не е нормалната европейска среда на инфраструктура и тя изисква определени умения от шофьора, до момента, в който тя се приведе в правилния вид", коментира той.

Дончев подчерта, че е много важно как шофьорите се позиционират на пътя и какво ни дава информация къде трябва да се позиционираме - маркировката и обозначителните знаци, доколко те са поставени на правилните места на мястото на инцидента на АМ "Струма" трябва да установят разследващите органи.

Крум Дончев обяви, че на самото място на влизане в паркинга маркировката е изтъркана във вътрешната част на завоя, което означава, че често това е траекторията на завиващите. По думите му това най-вероятно е заради заблуда на смаите шофьори.  "Трябва да се направи анализ защо се случват тези инциденти и да се мисли занапред как да се вземат мекри, че да се предотвратяват", заключи Крум Дончев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK