Георги Свиленски: От БСП ще предложим пълен одит на цялата пътна инфраструктура

Снимка: БСП

Рязко повишаване на доходите и овладяване на цените - това очакват българските граждани

"Пълен одит на цялата пътна инфраструктура. Това е нашето предложение, което ще направим на преговорите за правителство. Да, скъпо е, но трябва да се направи, защото човешките животи нямат цена."

Това каза избраният за народен представител от "БСП за България" и бивш зам.-председател на парламентарната Транспортна комисия Георги Свиленски в "Здравей, България" по Нова телевизия.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в трагедията със запалилия се автобус на АМ "Струма" и пожела бързо възстановяване на пострадалите. Социалистът изрази съжаление, че се говори за пътна безопасност едва, след като станат такива катастрофи.

"Органите ще си свършат работата. Важното е след това управляващите и политиците да вземем правилните мерки, за да не се допускат такива трагедии", подчерта Свиленски.

"Отиваме на преговорите с нагласите, които чухме от българските граждани в кампанията. Тези очаквания са да има правителство, да постигнем съгласие по нещата, които трябва да се случат, за мерки за ковид кризата, социалната криза, цените на горивата и енергоносителите. Рязко повишаване на доходите на българските граждани, овладяването на цените - това очакват нашите съграждани", каза още той.

"Наясно сме какъв натиск се упражнява върху България да се отстъпи от позициите за Истанбулската конвенция и Северна Македония. Няма как да загърбим историята си и националните интереси. Същото е с Истанбулската конвенция - има вече решение на Конституционния съд", припомни Георги Свиленски червените линии, които Националният съвет на БСП определи за преговорите за правителство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK