Моряците на кораба „Рожен” не са били блокирани

Снимка: Нова тв

Това стана ясно на пресконференция

Моряците на кораба „Рожен” не са били блокирани. Това стана ясно на пресконференция, която дадоха изпълнителният директор на Параходство „Български морски флот” кап. Александър Калчев и капитанът на кораба „Рожен” Кирил Карапанов. Обстановката в Черноморск е била спокойна, тъй като там не са се водили военни действия. 

Екипажът на кораба е получавал редовно храна и вода. В момента на плавателния съд има 18 души, съобщава Нова тв.

„Искам да изразя задоволството, че след 5 месеца и 20 дни успяхме да изведем кораба от пристанището. Стана с много усилия в това число с помощта на МВнР, а и на Президентството. В началото на Радев разговаря с Ердоган и успя да повдигне въпроса за блокираните кораби на високо ниво, в това число ООН, които взеха нещата присърце”, коментира Калчев.

Припомняме, че във вторник четиримата български моряци, които бяха на кораба, се завърнаха у нас. След договорения коридор за износ на зърнени товари, той отплава от Украйна за Истанбул. Там е станала и смяната на екипажите. Двама от завърналите се сънародници бяха в открити води от началото на войната, а другите двама, два месеца след началото ѝ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK