Служители на отдел Киберпрестъпност- ГДБОП иззеха голямо количество стоки ментета

Снимки: МВР

Разследването продължава с разпити на свидетели, назначаване на експертизи и взаимодействие с прокуратурата

Операцията е проведена на 15 септември и е резултат от анализ на риска, осъществен от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на рискови стоки в ГДБОП. В хода на действията по неотложност са иззети 6540 чифта обувки, върху които неправомерно е поставено лого на известни търговски марки.

Честа практика е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и ЕС нискокачествени или стоки със съмнително качество и характеристики. С цел бързата им продажба, потребителите се въвеждат в заблуждение от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители.

Много подобни стоки са със занижено качество, характеристики или дълготрайност при употребата. Поредната операция на МВР в защита правата върху интелектуалната собственост е част от активните мероприятия по план за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT), по която ГДБОП е европейски лидер.

Разследването продължава с разпити на свидетели, назначаване на експертизи и взаимодействие с прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK