ГДБОП разби престъпна група за разпространение на наркотици в Бургас

Снимка: ПРБ

Петима са в ареста

Окръжна прокуратура-Бургас, внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на пет лица, всяко от които е привлечено към наказателна отговорност по две обвинения - участие в организирана престъпна група и държане с цел разпространение на марихуана.

Обвиняемите са задържани по време на опит за продажба на 200 килограма марихуана от служители на ОД на МВР - Бургас и ГДБОП. Специализираната операция е осъществена на 13.04.2023 г. Един от обвиняемите живее в град Добрич, а останалите четирима - на територията на община Несебър.

Подробности по случая разкриха пред медиите окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев, наблюдаващият случая прокурор Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура - Бургас, и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР - Бургас.

Те съобщиха, че участниците в престъпната група са разследвани през последния един месец. Откритата марихуана е произведена в помещение на територията на град Добрич, стопанисвано от едно от обвиняемите лица, което е имало законно  разрешение за производство на индустриален коноп, но реално е произвеждал такъв, съдържащ много по-високи нива на тетрахидроканабинол, което го прави високорисково наркотично вещество.

След като е произведена, сухата тревна маса е превозена и складирана в помещение на територията на община Несебър, където е била пакетирана със специална машина. Всеки пакет е съдържал по пет килограма марихуана.

Обвиняемите са опитали да продадат цялото количество наведнъж. Разследващите са установили, че ако задържаното количество марихуана бе достигнало до продажба на улицата под формата на цигари, реализираният приход би достигнал сумата от 3 милиона лева.

Предстои Окръжен съд - Бургас, да се произнесе по направените от прокуратурата искания за налагане на мярка  за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на петимата обвиняеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK