Габриел: Няма да подпиша меморандума, той е опит за политическа търговия

Снимка: БГНЕС

"Този документ предлага две политически сили да се споразумеят в противоречие на Конституцията", заяви вицепремиерът

Търпеливо, дни наред и умишлено не коментирах предложенията за ротация от страна на ПП-ДБ и премиерът Денков. Това заяви на брифинг вицепремиерът Мария Габриел. "Чух предложения да си разменим местата, чух екзотика да добавим още едно министерство, за да има място за всички", добави вицепремиерът.

"Няма да подпиша т.нар. меморандум. Всичко има граници, моите са, че не приемам държавата да се управлява при неспазване на основни принципи на демокрацията. По думите ѝ се предлага държавата да бъде разделена между 2 коалици, а регулаторите - поделени в нарушение на законодателството на държавата, за сметка на лични цели и партийни интереси. "По същество, този документ предлага 2 политически сили да се споразумеят в противоречие на Конституцията, демокрацията и европейските практики", заяви Габриел.

По думите ѝ съдебната реформа е приоритет, но и за най-големият лаик е ясно, че това е програма за цял управленски мандат, а не за 9 месеца. Какво налага промени в службите и защо е фиксиран срок 1 юни 2024 г., който съвпада с кампанията за избори на членове на Европейския парламент, заяви Мария Габриел.

Тя попита реторично дали на 9 месеца ще се подписват меморандуми или само за периодите, в които премиерът ще е от ГЕРБ, пише Нова тв.

„Документ, разработен само от едната страна и изпратен на другата по приложение за чат, не цели постигане на съгласие”, заяви Мария Габриел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK