Осем български боксьори в битка за полуфиналите на "Странджа"

Уилиам Чолов (в червен екип) ще боксира срещу швед. Снимка: БФБокс

Това е 74-ото издание на Международния турнир за купа „Странджа“

Осем български боксьори ще влязат днес в битка за място на полуфинал и минимум бронзов медал от 74-ото издание на Международния турнир за купа „Странджа“. Те ще се опитат да се присъединят към Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54) и Радослав Росенов (60), които вече си осигуриха място сред четиримата най-добри на надпреварата в зала „София“.

Програмата в следобедната сесия, която започва от 13:00 часа, ще бъде открита от Севда Асенова (48 кг). Световната бронзова медалистка и европейска шампионка ще боксира във втория мач на ринг А с Ахади Лукунгу (Норвегия). Веднага след нея на ринг Б Златислава Чуканова (50) ще срещне Буалам Румайса (Алжир). 

В петия двубой от списъка световната и трикратна златна европейска медалистка Станимира Петрова (54) ще се изправи срещу Росарио Ерера (Аржентина). В шестия мач на ринг А Венелина Поптолева (52) ще играе с Антония Янакопулу (Гърция), а програмата с българско участие в следобедния етап завършва с двубой №10 между носителката на трофея от миналата година Светлана Каменова (57) и Джахайра Гонзалес (САЩ).

Във вечерната програма на ринг Б, която е от 18:00 часа, ни чакат три двубоя с родни национали при мъжете. Хавиер Ибанес (57) ще боксира с шведа Небил Ибрахим в мач №3. При 75-килограмовите Уилиам Чолов ще се изправи срещу сънародника му Ерик Мендоса в 7-ия сблъсък от списъка, а Рами Киуан ще срещне представителя на Сърбия Алмир Мемич в 10-ия двубой.

74-ото издание на купа „Странджа“ се предава пряко по b1b.box.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK