Треньорът на орлетата: Всеки мач е труден и ние уважаваме всеки съперник

Снимка: Infomreja.bg

"Всички са готови да дадат 110% процента от своите възможности за Пирин"

Мениджърът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни даде интервю по повод предстоящия шампионатен мач срещу Септември (Симитли). Ето какво сподели наставникът на „орлетата“ пред www.fcpirin.com

– Г-н Фийни, отборът нямаше много време за подготовка след победата срещу Янтра в неделя. Готови ли е тимът ни за поредния мач от първенството?

– Да, така е. Времето за подготовка не бе много. Но мисля, че и на самите футболисти е по вкуса да играят повече мачове, отколкото да тренират. Това е нещо, което разбрах още като играех в Обединеното кралство, където програмата на мачовете е много наситена. Мисля, че сме подготвени, за да бъдем на нужното ниво от физическа гледна точка и не само.

– Всички ли са на линия за предстоящия двубой със Септември (Симитли)?

– Да, всички са готови. Радвам се, че всички момчета са на линия. Тренираха много добре през седмицата. Всички са готови да дадат 110% процента от своите възможности за Пирин. Това, че всички са на линия и в добра форма, прави изборът ми труден, но всеки футболен треньор би искал да има такъв „проблем“. Съперникът почива през уикенда, защото такава е програмата, но не мисля че това е толкова важно.

– Доволен ли сте от показаното в Габрово?

– Да, защото теренът бе тежък. Въпреки това, отборът успя да покаже характер и да наложи своята воля. Мисля, че футболистите изпълниха добре всички задачи и се справиха отлично и с този мач. Оставаме здраво стъпили на земята и продължаваме да работим, за да изпълним нашата голяма цел. Идва следващ мач, следващо предизвикателство. Всичко започва отново. Надявам се да продължим така.

– На върха в класирането сме. Спечелването на първенството ли е целта ни?

– Във футбола никой нищо не може да ти гарантира и да ти обещае. След мача със Септември (Симитли), който през лятото загубихме, много хора бяха гневни и ни критикуваха. Тогава казах, че първенството е дълго и това е маратонско бягане, а не спринт. Така че, да, ние ще направим всичко възможно, за да изпълним целта ни свързана с промоцията и вървим към изпълнението на тази цел. Концентрираме се върху всеки следващ мач и гледаме да даваме всичко от себе си. Всяка победа е важна, всяка точка, която ти дава предимство в класирането пред останалите, е важна. Хората възприемат предстоящия мач със Септември като местно дерби, но във всеки мач се дават по три точки за победа. Ние излизаме за победа във всеки двубой, за да изпълним крайната ни цел. А тя е далеч по-глобална от една среща. Няма нужда от излишно напрежение. Всеки мач е труден и ние уважаваме всеки съперник. Надявам се, че ще стане добър двубой.

– Станислав Манолев отбеляза два гола в първите две срещи през пролетта. Той е и с капитанската лента при отсъствието на наказания Николай Бодуров. Как оценявате представянето му?

– Станислав е много качествен футболист. Не е нужно да знаеш в кои отбори и първенства е играл, а само да гледаш внимателно неговото представяне по време на мачовете. Изключителен професионалист. Той е на 35-години, а тренира като 20 годишен. Води отбора и служи за пример на останалите момчета. Много хора изказваха мнение, че не може да бъде полезен в ролята си на полузащитник, аз ще кажа, че качествените и опитни играчи като него могат да бъдат полезни навсякъде.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK