ФК „Пирин“ свиква извънредно общо събрание, освобождава управителя Венко Попов

Снимка: ФК "Пирин"

Събранието се свиква по решение на мажоритарния собственик

Ръководството на ФК „Пирин“ АД свиква извънредно общо събрание за освобождаване на зам. председателя и член на Съвета на директорите Венко Попов.

Събранието се свиква по решение на мажоритарния собственик на ФК „Пирин“ АД Павел Белогур.

Под формата на уведомително писмо новината за предстоящото събрание бе сведена вчера до знанието на вр.и.д. кмет на Благоевград Ясен Попвасилев и председателя на ОбС Андон Тодоров. Уведомлението, подписано от изпълнителния директор на футболния клуб Таско Тасков, се налага, тъй като община Благоевград е принципал на ОФК „Пирин” ЕООД, който държи 25% от капитала във ФК „Пирин” АД.

„Ръководството на ФК „Пирин” АД иска да увери представителите на община Благоевград, че ползотворното ни партньорство ще продължи“, се казва в краткото писмо, което не съдържа никакви подробности, като например дата и час на провеждане на извънредното събрание, ще бъде ли на него избран нов зам. председател и член на Съвета на директорите и т.н.

Ръководството на клуба намекна, че планира да се раздели с управителя на клуба Венко Попов още миналия месец, когато Т. Тасков изпрати до кмета Томов писмо, в което описа визията си за бъдещия управител. Той трябвало да бъде представител на администрацията на ФК „Пирин“, който да участва регулярно в ежедневните дейности на клуба, да е запознат детайлно с процеса на работата в него и чиито разбирания да са в синхрон с духа, настроението и клубните цели. Същият трябвало да изгради осезаемо градивно взаимодействие със старшия треньор и членовете на Борда на директорите.

„Отлично съзнаваме, че ОФК „Пирин“ е общинско дружество и управителят следва да защитава интересите на община Благоевград, като се съобразява и с интересите на футболния клуб. Но трябва да се има предвид и безспорният факт, че мажоритарният собственик е инвестирал и продължава да инвестира значителни финансови средства както в материалната база, така и за прогреса на клуба. Благодарение на тези инвестиции бюджетът на община Благоевград е облекчен от плащания“, посочил е причините за изискванията на клуба към бъдещия управител Тасков.

Освобождаването на 52-годишния Венко Попов от Съвета на директорите идва 6 години след като той бе назначен за управител на ОФК „Пирин” на мястото на освободения Николай Петрунов. Миналия ноември договорът му за управление изтече, но местните общински съветници го удължиха за нови 3 г. начело на отбора. Тази година обаче бе взето решение да се проведат конкурси за управители на всички общински дружества в Благоевград и постът на Попов отново се разклати.

Преди да дойде в ОФК „Пирин”, Венко Попов беше директор в „Македонска слава” и „Пирин 1922”, а още по-рано като футболист освен за родния „Пирин” риташе за „Славия” и „Добруджа”.

През последните години срещу Венко Попов имаше сериозни нападки за липса на визия за развитието на клуба. За да се стигне до смяната му, явно негативите срещу него са натежали дори над събитие №1 за ФК „Пирин“ за 2021 г. – влизането на отбора преди дни отново в Първа лига.

Най-вероятно на извънредното общо събрание, което ще прекрати управленската му кариера в „Пирин“, ще присъства и собственикът на клуба Павел Белогур. Очаква се той да пристигне в Благоевград този петък, когато орлетата трябва да получат шампионската купа и златните медали за спечелената титла във Втора лига за сезон 2020/21. Това ще стане след домакинския двубой със „Струмска слава” в 19.00 часа. Преди и след края на двубоя е планирана празнична програма с участието на фолклорен ансамбъл „Пирин“, мажоретките на „Пирин” и др./ вестник "Струма"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK