Ремонтираният път между селата Дъбница, Абланица и Фъргово се нуждае от нова маркировка

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Сатовча е сезирал съответните институции

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов изпрати писмо до МРРБ, Агенция пътна инфраструктура, Областно пътно управление и Областен управител, в което се иска съдействие за полагане на нова хоризонтална и вертикална маркировка на новоасфалтираните пътни участъци на територията на община Сатовча. Те бяха основно ремонтирани в началото на настоящата година, като пътната настилка и банкетите бяха реновирани напълно, монтирани бяха нови еластични огради и ремонтирани отводнителните съоръжения.

Новото и подобрено състояние на пътя създава възможност за по-високи скорости и така повишава риска от катастрофи, влошавайки безопасността на движението. Ето защо кметът на общината поиска полагане на нова хоризонтална и вертикална маркировка. Тя трябва да повиши безопасността на пътните участъци, служейки като превенция относно предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

Предложението за полагане на маркировката е по участък от третокласен републикански път IIІ-197, част от републиканската пътна мрежа на България, от село Дъбница през село Абланица до село Фъргово.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK