ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев чества патронния си празник

Снимка: Infomreja.bg

Учебното заведение навърши 101 години

„Истинско духовно средище, пазител на културата, духа и традициите на стария Неврокоп“ – така директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Елка Божикова започна днес словото си по повод Патронния празник на училището, което навърши 101 години от своето създаване.

Обръщайки се към учениците, ръководителят на учебното заведение ги нарече едновременно гордост и надежда.

На учителите благодари за отговорността и търпението, с които изграждат едно ново поколение, и добави:

„Професионализмът и всеотдайността ви са причина с всяка изминала година нашето училище да крачи все по-уверено и по-гордо по пътя на промяната.“

Подчертана беше и ролята на родителите като надеждна опора, без която успехите не биха били възможни.

Говорейки за модерната визия на училището, Елка Божикова с гордост заяви: „Иновация не е просто дума в нашия речник, а дело, постигнато чрез неуморен труд!“

И тъй като всеки труд се възнаграждава, днес пред целия училищен колектив и пред гостите на тържеството бяха наградени учителите, допринесли най-много за издигане престижа на училището. С най-високото отличие на ПМГ „Яне Сандански“ – почетен знак, директорът награди главен учител със специалност математика Илия Нурков, старши учител по физика и астрономия Карамфилка Патинова и старши учител по руски език Тодорка Янудова.

С почетна значка за постигнати високи резултати в учебно – възпитателната дейност беше наградена Мария Стоянова, учител по философски дисциплини.

На тържеството бяха връчени плакети от името на кмета на общината Владимир Москов. Те са признание за висока професионална  дейност в сферата на образованието и за издигане престижа на общината. С тях бяха наградени: Северина Миладинова – учител по БЕЛ, Александър Мандажиев – старши учител по БЕЛ, и Ивайло Костадинов – старши учител по изобразително изкуство.

Госпожа Божикова връчи грамоти и награди на всички ученици, които през учебната година са завоювали призови места на национални олимпиади, състезания и конкурси.

Тържеството беше съпътствано от добре прецизирана и отлично подготвена художествено – музикална програма. Патронът на гимназията – Яне Сандански, беше почетен със силно вълнуващи слова и фолклорни песни. Програмата закри мажоретният състав при гимназията.

Седемнадесети май беше и Ден на самоуправлението в ПМГ „Яне Сандански“, както и Ден на отворените врати. В двора на учебното заведение и в кабинетите се проведоха интересни занимания в областта на различни дисциплини. Така за пореден път ученици и учители от най-старото средно учебно заведение в града доказаха, че могат да намират практическо приложение на знанията и да съчетават полезното с приятното.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK