Студенти от ЮЗУ представят „Приказки и басни в танцов вариант“

Снимки: ЮЗУ

Възпитаниците на Факултета по изкуствата ще зарадват софийската публиката

На 28 април 2021 г. студенти от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще гостуват в Дома на културата „Искър“ в София, където ще представят най-новите си постановки. Концертът „Приказки и басни в танцов вариант“ е с начален час 18:00, а входът е свободен. 

Програмата включва нови танцови варианти на известни приказки, сред които „Котаракът в чизми“, „Спящата красавица“, „Снежанка“, „Пепеляшка“, „Трите прасенца и вълкът“, „Шрек“, „Алиса в огледалния свят“, „Красавицата и звярът“, „Магьосникът от ОЗ“ „Феята на светлината“ и др. 

Възпитаниците на Факултета по изкуствата ще зарадват софийската публиката и с танци, представящи популярни басни и карикатури като „Лисица, орел и мечка“, „Лисица, ловец и дървар“; „Две приятелки и мечка“, „Вятър, слънце и човек“, „Котка, мишки и куче“ и др. 

Спектакълът включва още ансамблови изпълнения от популярни и обичани стилове – „Цигански танц“, „Испански танц“, „Сиртаки“, както и комични номера като „Веселие“, „Танц с метли“ и две дипломни постановки. 

Концертът „Приказки и басни в танцов вариант“ се организира съвместно от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Дома на културата „Искър“. Инициативата се провежда всеки семестър, като целта й е студентите от специалност „Съвременна хореография“ да представят новите си постановки пред софийска публика. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK