В Благоевград откриха кокаин и амфетамин, в Сандански и Банско - канабис

Снимка: МВР, архив

А в Якоруда са установили дрогиран водач на товарен автомобил

На 19 март на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград, е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества.

От полицейски служители на Първо РУ-Благоевград, е проверено жилище в областния град, в което е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество. След направен полеви тест то е реагирало  положително на кокаин с тегло около 5,38 грама.

На същата дата в района на ул. “Д. Груев“ в Благоевград е проверено непълнолетно момиче от града. У него полицейските служители са открили плик, съдържащ около 0,47 грама амфетамин.

В хода на полицейската операция, от полицейски служители на РУ-Сандански, е проверена къща в града, където е намерена и иззета около 0,55 грама суха тревиста маса. След направен полеви тест същата е реагирала положително на канабис, а 27-годишен мъж е задържан.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Около 08:00 часа на 19 март в района на ул. „Пирин“ в  Банско полицейски служители на РУ-Банско, са задържали 33-годишен от Варна, след като при извършената му проверка е намерена и иззета около 8,37 грама марихуана.

За случая е уведомена компетентната прокуратура.

В следобедните часове на 20 март на ул. „Миланица“ в Якоруда полицейски служители на РУ-Разлог, са спрели за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“. С техническо средство те установили, че 31-годишният водач на автомобила от Пловдив шофира след употреба на наркотично ващаство, а у него е открита около 4,9 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za