Излетът в планината - не само удоволствие, но и грижа

Снимка: Infomreja.bg

ТД "Момини двори" в Гоце Делчев печели все повече привърженици

Днешната декемврийска неделя не беше благосклонна към туристите. Мъглата не се вдигна почти през целия ден. Чак към обяд слънцето се показа, но за малко – бялата пелена отново покри всичко наоколо и надеждите ни да се полюбуваме на пиринската красота се разтвориха в нея.

Тръгнали сме към обичайната за този сезон дестинация – село Делчево. Целта е обичайна, но пътят към нея – не. За първи път минаваме по пътека, която запознати наричат Докторската – доста стръмна, на места кална и хлъзгава. Слава Богу - не  много дълга!

Стигаме в селото, но не влизаме в него, заобикаляме го, за да удължим прехода. Отправяме се към заслон високо над Делчево. Под краката ни – златист килим от нападали листа, встрани – ръждиви губери от изсъхнала папрат. Да, есента е пошетала и тук, но така и не е успяла да спечели битката със зеленината. Насреща й е хвойната, да не говорим за боровете и елите…

Но докато ние се озъртаме наоколо, неколцина мъже от групата съвсем не си губят времето. Те си имат задача и си я вършат  - подкастрят храсти, които застрашително настъпват към пътеките, готови напролет да ги превземат. Не, нашите опитни туристи няма да позволят това! По тези пътеки ще минават още много планинари, затова трябва да са проходими и да ги посрещат гостоприемно!

Впрочем, грижите на ТД „Момини двори“ – Гоце Делчев, за туристическите маршрути са традиционни. Негово дело са маркировки, обозначителни пирамиди, жалони, табели… Затова и заради цялата му разностранна дейност в него се включват все повече членове, включително и от други градове на страната!

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK