Европейският ден на спорта – празник на ПГ по МСС в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Денят премина при отлична организация и голяма активност

Днешният Европейски ден на спорта в училищата беше отбелязан по подобаващ начин в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ – Гоце Делчев. Директорът  на училището Ангел Живков, всички учители и ученици бяха облечени в спортни екипи и активно се включиха в различните  мероприятия.

Перфектно организираните прояви преминаха под надслов „Спорт и здраве“. Преди началото на спортните игри, ученичка прочете есето си „За едно по-добро бъдеще“. Интерес предизвикаха и презентациите „Разделно събиране на отпадъци“, „Здравословният начин на живот“, „Защо трябва да пием вода?“

На водата бяха посветени и научните експерименти, които учениците проведоха. С тях те доказаха влиянието на атмосферното налягане върху водата.

Темата за здравето намери своето продължение в представянето на биологично чисти продукти, отгледани в биофермата на училището.

С много емоции бяха съпроводени игрите „Разделно събиране на отпадъците“, „Разпознай билките“ и „Забавна кръстословица“, както и състезанието по канадска борба.

Спортните прояви продължиха на градския стадион, където се проведе турнир по футбол, в който се включиха отбори от училището – организатор на турнира, от ПМГ „Яне Сандански“ и от училищата в град Хаджидимово и село Рибново.

Надпреварата за първо и второ място беше изключително оспорвана. Крайният резултат дойде след  дузпи – 5:4 за отбора на ПГ по МСС. На второ място се класираха представителите на ПМГ „Яне Сандански“, на трето – учениците от Хаджидимово и на четвърто – от Рибново.

Всички ученици, отличили се през този ден, получиха медали и грамоти, а футболистите - и купа. Организаторите бяха подготвили за награда и топки за различни видове спорт.

Европейският ден на спорта се превърна в празник на училището. На него присъстваха и гости – Елия Хаджиева от Обществения съвет към учебното заведение, Крум Томчев – треньор по фитнес, Васил Каракиев – треньор по канадска борба, Румяна Джибова – секретар  на читалищното настоятелство при НЧ „Изгрев – 1930“ – село Баничан, баскетболен клуб „Яворов“, представители на ФК „Пирин“ – Гоце Делчев, деца от ДГ „Брезичка“ в града.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK