Обсъждат мерки за облекчаване на натовареността на българо-румънската граница

Снимка: МВР

Бяха обсъдени основните предложения, направени от българска и от румънска страна

Първото заседание, председателствано от заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, се проведе днес в МВР.  Основната цел на Междуведомствената работна група е в кратки срокове да подготви пакет от практически мерки, насочени към оптимизиране на граничния контрол и координирано облекчаване на натовареността по всички ГКПП на българо-румънската граница, съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Бяха обсъдени основните предложения, направени от българска и от румънска страна, като потенциални възможности за намаляване на времето за изчакване на ГКПП. Припомняме, че в началото на месеца се проведе двустранна работна среща между представители на ръководствата на министерствата на вътрешните работи на България и Румъния.

В заседанието участваха представители на МРРБ, Министерството на транспорта и съобщенията, Агенция „Митници“, Националната агенция по приходите, Българска агенция по безопасност на храните, главните дирекции „Гранична полиция“ и „Национална полиция“. Изразена бе обща готовност за планиране и реализиране на мерки, базирани на активно двустранно сътрудничество с румънската страна и съобразени със спецификата и компетентността на всяка една от ангажираните институции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK