Министър Светлан Стоев прие посланика на Република Турция Айлин Секизкьок

Снимка: Пресцентър МВнР

Те разговаряха за сигурността по границите и по други въпроси от взаимен интерес

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Република Турция в София Айлин Секизкьок. Сред акцентите на разговора бяха традиционните добросъседски отношения и сътрудничество в сферите на миграцията и сигурността по границите, както и в други области от взаимен интерес.

"Турция е непосредствен съсед на нашата страна, съюзник в НАТО и важен партньор. Дори по време на пандемията продължаваме да поддържаме двустранния политически диалог на различни нива", заяви министър Стоев.

По отношение на положението на границата и пропускателността на граничните контролно-пропускателни пунктове, министър Стоев подчерта, че компетентните български институции са в тясна координация за намиране на взаимно приемливи решения за облекчаване на трафика през ГКПП.

В допълнение министърът на външните работи изрази надежда за съдействие от страна на турските власти за провеждането на вота на територията на Република Турция за изборите на парламент, президент и вицепрезидент на Република България, насрочени на 14 ноември 2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK