Ердоган призовава избирателите да гласуват за него

Реджеп Тайип Ердоган Снимка: Анадолска агенция

"Нека заедно да отворим вратите на една нова епоха пред Турция", каза той.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова днес турските избиратели да открият пътя към "Векът на Турция", като гласуват за него на втория тур на президентските избори на 28 май. Това написа президентът в акаунта си в Туитър, съобщава БТА.

Вярваме, че на 28 май ще продължим пътя си към една велика и силна Турция, посочи Ердоган.

Президентът отново подчерта, че той и неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са изпълнили обещанията си към гражданите във всички 81 окръга. Нека заедно да отворим вратите на една нова епоха пред Турция. Нека заедно да изградим „Века на Турция“, посочи Ердоган.

Турският президент представи през октомври м. г. визията си "Векът на Турция", съдържаща програмата на неговата проислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за втория век на републиката. 

На втория тур на президентските избори Ердоган ще се изправи срещу Кемал Кълъчдароглу, лидер на основната опозиционна Народнорепубликанска партия и кандидат за държавен глава на Националния алианс.

По-малко от процент не достигна на Ердоган, за да спечели на първия тур от президентските избори. Разликата между него и Кълъчдароглу бе около 5 процента. Третият кандидат за президент Синан Оган получи 5,17 процента от гласовете на избирателите. Преди няколко дни той обяви, че ще подкрепи Ердоган на втория тур на изборите.

Междувременно 74-годишният Кълъчдароглу определи втория тур като "референдум" за посоката на развитие на Турция, посочва в. „Сабах“.

В стремежа си да привлече повече избиратели, главно националистически настроени, Кълъчдароглу втвърди позицията си, като обеща да върне обратно милиони бежанци, ако бъде избран за президент, отбелязва изданието.

69-годишният Ердоган е лидерът, който е управлявал страната най-дълго (първоначално като премиер – от 2003 г., а от 2014 г. като президент). Ако бъде преизбран, той ще остане на власт до 2028 г. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK