Емил Костадинов в кв. "Струмско": Моите единствени опоненти са реалните проблеми на Благоевград

снимки: infomreja.bg

"Благоевград е хубав град. През последните години бе направено много за развитието му, но благоевградчани заслужават повече". С тези думи кандидат-кметът на БСП Емил Костадинов започна срещата си с жителите на кв. "Струмско" в Благоевград.

"Няма да позволим безпринципно да се охулва направеното преди нас. Ние го оценяваме, но е факт, че има още много, което може да се направи, както в социално отношение, в икономически план, така и в културата", допълни той.

Костадинов представи пред хората от квартала своята предизборна платформа, но уточни, че не гледа на нея като на "свещена книга". Програмата може и трябва да бъде допълвана и надграждана от всеки един благоевградчанин, а отборът на левицата ще бъде гарант за нейното изпълнение.

"Голяма част от кандидатите за кметове на областния център не познават своите платформи. Други пък заимстват цели част от нашата програма. Това е тежко заболяване, но аз гледам спокойно на това. Аз и моят екип не сме ревниви в това отношение, защото сме убедени, че нашата визия за развитието на града е най-добра", заяви Костадинов. Той сподели, че негови опоненти са не останалите кандидати за градоначалници, а реалните проблеми на областния център. Най-важният акцент, на който ще заложи в бъдещото управление е сферата на социалната политика. Специализирано звено за превенция на здравето, подобряване на услугите в социалните заведения, са само част от заложените от левицата проекти.

Емил Костадинов призна, че центърът на Благоевград е длъжник на периферията и на кварталите, какъвто е жк. "Струмско". Първата задача на следващото общинско управление трябва да бъде подобряване инфраструктурата в "Старо Струмско".

"Няма да допуснем първо да се асфалтира една улица, а след това да се разкопае, за да се прави ВиК инфраструктурата", пое ангажимент към хората от квартала Костадинов и допълни, че самият той по професия е строителен инженер и е наясно как може да се спре с тази порочна практика. Хората, които живеят в непосредствена близост до преминаващия през квартала главен път Е-79 пък имат нужда от шумозаглушителни съоръжения.

Емил Костадинов коментира и проблема с отлагането на неприятни миризми от наскоро изградената пречиствателна станция за отпадни води в Благоевград. Като инженер той изрази недоумение как е сертифицирано съоръжението и как е влязло в експлоатация. "Но ние ще решим този проблем, защото имаме идея как това може да стане с частични подобрения", допълни кандидат-кметът на БСП.

Костадинов представи своите амбиции и в духовната сфера, която през последните години е  била поставена под знака на чиновничеството в лошия му смисъл. Той отчете като минус и факта, че Благоевград в последните няколко години няма заместник-кмет по хуманитеарните дейности. Той се зарече да върне старата слава на Благоевград като културен център на Югозапада. "Трябва да възстановим в пълна степен художествената мощ на всички благоевградски институции", обобщи кандидат-кметът на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

трезво мислещ23:38 - 07.10.2011
Младежи не се хабете и не се напрягайте да мислите, защото видно е че не ви се отдава. Всичко ще стане ясно на 23 или седмица след това. Емил Костадинов е единсвеният досотен кандидат. Но вие не унивайте когато той дойде на власт, ще продължите със своето нищожно съществуване в " тъмните дуките"-дискотеките. :)))
mao dze dzun21:43 - 07.10.2011
Чичо Емиле, не се излагай :))))) превръщаш се в клоун заради изгубена кауза !!!!!! всичко свърши 1989!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
бесепе19:21 - 07.10.2011
Опитва се да говори , но не знае какво да прави - присъщо за старите комунисти...Другарския кръг на Причкапов нямат никакъв шанс вече в нашия град...
Осмицата17:20 - 07.10.2011
Както и да се облича Емо, винаги ще изглежда по-добре от измислените лекари и нацисти, защото на интелигентните хора им отива да ходят с костюм!

FACEBOOK