Изграждат кръгово кръстовище при борсата край Кърналово

Снимка: Община Петрич

Предложението за кръгово кръстовище е от 2016

Предложението за кръгово кръстовище е от 2016 г., направено на заседание през месец август на Общинската комисия по безопасност на движението, от зам.-кмета Минка Салагьорова и главния инженер Николай Попов.

Вписано в протокола, който е съгласуван с Агенция „Пътна инфраструктура“ на следващ етап. След изпращането на документа са проведени редица срещи с представители на Агенцията. Междувременно бяха предприети други дейности по обезопасяване на кръстовището край тържището на с. Кърналово – нова маркировка, ново осветление на самото кръстовище и на отсечката, която свързва всички села в подножието на Огражден със земеделските обекти. През миналата година беше дадено съгласие за проект на идейна фаза за изграждане на кръгово кръстовище.

През същата година усилията на местната власт в Петрич са подкрепени и с подписка от жители на съседните села. „Вариантът за кръгово кръстовище цели по–висока пропускливост и по-добра организация на движението, тъй като в съседство на кръстовището има много работещи обекти, а и нови инвестиционни намерения в т. ч. модернизация и изграждане на нова Газова компресорна станция „Петрич“, посочи кметът Димитър Бръчков. Това допълнително ще утежни автомобилния трафик. Новото кръгово кръстовище ще бъде с радиус 16 м., ще бъде осветено и с видеонаблюдение. Същото кръстовище води и към археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“, който е акцент в развитието на туризма, пътят до него вече е изцяло ремонтиран. До завършването на новото кръгово кръстовище ще има обходни маршрути, предимство за тежкотоварните камиони е напълно завършеният път Старчево – Първомай, който може да се използва към ГКПП „Златарево“. „Работи се комплексно и с ясна визия“, посочи кметът Димитър Бръчков.

Изрази благодарност към ръководството на Областно пътно управление за постигнатия диалог по този проблем. За община Петрич има възможност да бъдат реализирани още два мащабни инфраструктурни проекта, обяви кметът Димитър Бръчков.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK