ЕРМ Запад продължава проекта за събиране на данни за географска информационна система в Благоевград

Той ще допринесе за модернизация на мрежата

ЕРМ Запад продължава проекта за събиране на масиви от данни за енергийните съоръжения и оборудване на територията на Благоевград. Очаква се реализацията на проекта да продължи до 02 декември 2022 г. 

Целта на проекта да се допълни и актуализира географската информационна система (ГИС) на дружеството, както и да се създадат IT инструменти за гарантиране на точност на информацията. Изпълнението на проекта ще намали времето за реакция при аварийни ситуации и ще даде възможност за по-бързо откриване и предотвратяване на аварии, ще съкрати сроковете за присъединяване и предоставяне на техническа информация за енергийните съоръжения на клиентите. 

Успешната реализация на проекта налага да бъдат извършвани планирани прекъсвания на електрозахранването, за които потребителите в съответните райони могат да се информират чрез сайта на ЕРМ Запад в секция Прекъсвания: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/. За да се осигури безопасна работа на служителите, ще бъдат извършвани кратковременни оперативни превключвания с продължителност не повече от 5 минути през нощта в интервала между 02:00 ч. и 05:00 ч., когато се регистрира най-ниско потребление на електроенергия.

ЕРМ Запад поднася своите извинения на клиентите за причинените временни неудобства. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK