Наградиха призьорите в конкурса за детска рисунка и есе "65 години музей в град Разлог"

Снимки: Община Разлог

Поводът бе Международният ден на музеите

Международният ден на музеите в Разлог бе отбелязан по изключително креативен и интересен начин. В двора на музея бяха наградени талантливите деца -  призьори в конкурса за детска рисунка и есе, който бе обявен по повод годишнината от създаването на институцията от Община Разлог и Историческия музей на тема "65 години музей в град Разлог" .

За пореден път творческото предизвикателство на Историческия музей в града даде възможност десетки деца от цялата страна да покажат въображение, талант, чудесни и интересни познания за музея и нарисуват прекрасни творения, а други да напишат чудесни есета, в които с богати изразни средства представят своята визия и познаване на музея в град Разлог.

Свои творби изпращаха деца и младежи от цялата страна. В периода на конкурсната надпревара заради проблем с изпращане на пратките по Български пощи десетки родители се свързаха с директора Христина Манова и заедно успяха да намерят начин творбите на децата да пристигнат навреме. Участниците, разделени в две възрастови групи, показаха завидни умения в рисуването и писането.

Днес, когато изразяваме своето признание към музейните работници по повод Международния ден на музеите, се състоя и церемония по награждаване на победители и участници.

ВрИД кмет инж. Венцислав Гърменов и директорът на музея Христина Манова връчиха награди на талантливите деца и им благодариха за участието в конкурса и че с творбите си показаха, че познават, обичат и уважават музея като истински дом на миналото и богатата история на град Разлог.

През последните години Музеят се превърна в емблематично за местната култура, бит и история място. Ежемесечно се организират интересни изложби, събития, посветени на занаяти и традиции. Музеят е много често посещаван от деца и ученици от Разлог и много гостуващи групи и туристи от цялата страна и чужбина.

Залите на музея и дворът му се превърнаха в сцена на исторически възстановки, но и събития, посветени на местния колорит, уменията на хората, както и представяне на обредни облекла, носии и др.

Директорът на музея Христина Манова и екипът й реализират и изключително интересни, полезни и обичани от децата инициативи през летните месеци, когато в Лятна академия в музея се включват с огромно желание и много радост повече от 800 деца от града, гости от други места в страната и чужбина.

В организираните занимания децата научават интересни, полезни и важни факти за миналото, за живота на предците ни, за достолепието на българската държава, род и бита на нашите предци.

Историческият музей в Разлог е достоен пазител на историята на града и богатото културно, духовно и историческо минало на Разлог.

Ето и победителите в конкурса „65 години исторически музей гр. Разлог“

  Категория: ,,Рисунка“ – 1 до 4 клас

I. Рая Шахпазова – гр. Разлог

Зара Захова – гр. Разлог

II. Костадин Захов – гр. Разлог

Божидар Кирилов – гр. Попово

III. Ивана Прешелкова – гр. Разлог

Калоян Каназирев – гр. Разлог

Валентин Найденов – гр. Разлог

Категория: ,,Рисунка“ – 5 до 7 клас

I. Илиана Влахова – гр. Хаджидимово

II. Адриана Коюва – гр. Разлог

Росица Черешарова – гр. Разлог

III. Анна Дурева – гр. Разлог

Категория: ,,Есе“

I. Георги Савов – гр. София

На всички участници бяха издадени и поименни грамоти за участие.

Поощрителни награди:

Кристиян Стоянчев – гр. Бургас, Велин Усев – гр. Разлог, Джесика Филипс – гр. Разлог

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK