Национална подписка под наслов „ЗА БЪДЕЩЕ БЕЗ ВОЙНА!“ стартира ПП АБВ

Снимка: АБВ

Началото бе поставено днес в Пловдив от Инициативен комитет

Национална подписка под наслов „ЗА БЪДЕЩЕ БЕЗ ВОЙНА!“ стартира ПП АБВ. Началото бе поставено днес в Пловдив от Инициативен комитет, съставен от представители на леви и неправителствени организации.

В подписката се отбелязват тревожните тенденции в последните години, като прекратяване на важни договори, изграждането в региона на нова военна инфраструктура, увеличаване на военните бюджети на страните-членки на НАТО и насаждане и внушения за измислени и въображаеми заплахи.

Инициативата е за категорично противопоставяне на надпреварата във въоръжаването и разполагането на допълнителни въоръжения и въоръжени сили на територията на България и Черноморския регион.

Чрез подписката ПП АБВ призовава граждани, организации и политически сили да подкрепят инициатива за общоевропейски диалог за мир, както и такъв в световен мащаб. Настоява се също България да е двигател на действия, които да укрепят сигурността и за страната ни, и за региона чрез мирна, конструктивна активна външна политика и инициативи за премахване на всички санкции и изкуствени бариери пред общуването с Русия.

В текста на документа АБВ настоява националните интереси на България да стоят над всичко, както и правителството да дава ясни и еднозначни отговори за поетите ангажименти.

Началото на подписката бе поставено от ген. Йохан Петков, представител на Конфедерацията на обществените организации по сигурността и отбраната.

По време на събитието днес, което постави началото на национална подписка „ЗА БЪДЕЩЕ БЕЗ ВОЙНА!“, председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че налице са повтарящи се  сценарии, базирани на лъжи, като даде примери с отделянето на Косово, войната срещу Ирак, събитията в Либия и Сирия – събития, довели до хиляди невинни жертви и до разпад на държави.

Петков подчерта, че държавата ни не е заплашена нито от военни действия, ни то от гледна точка на обезпечаване на енергийната ни и социална сигурност и опитът ни да станем участници в събитията не е продуктивен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK