Лаура Кьовеши: Румъния не е най-корумпираната страна в ЕС

Снимка: ЕП

Тя твърдо заяви, че няма да се кандидатира за президентските избори през 2024 г.

Румъния не е най-корумпираната страна в ЕС. Това заяви в интервю за Евронюз европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, съобщава БТА.

“Имам наблюдение върху 22 държави членки. Фактът, че няма разследвания в определени държави членки, не означава, че те са чисти и че няма корупция. Фактът, че има случаи на корупция, които разследваме в Румъния, не означава, че тя е корумпирана държава или е по-корумпирана от други държави“, каза Лаура Кьовеши.

Тя твърдо отрече да се кандидатира за президентските избори през 2024 г. “Имах двудневно посещение по време на отпуската. Мисля, че не е проблем, ако в свободното си време отида в книжарница, на църква или сладкарница. Изборът е мой. Няколко пъти казах, че не се кандидатирам. Не съм променила мнението си”, подчерта Кьовеши.

Запитана защо е сред предпочитанията на румънците в социологическите проучвания, когато става дума за евентуални кандидати за президент, Кьовеши подчерта, че не е поискала да участва в никое проучване. „Вероятно има хора, които не могат да живеят, без да мислят за мен”, пошегува се Кьовеши. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK