Екипажи от България, Украйна, Русия, Молдова и Полша полетяха с балони над Разлог

снимки: Община Разлог

Топловъздушни балони украсиха небето над Разложката котловина. Днес, при изключително благоприятни метрологични условия, бяха извършени първите полети с топловъздушни балони, с което се даде старт на IV Международен фестивал на въздухоплаването Балон-фиеста «Римска Баня 2015».

„Летяха 10 балона, 4 моторни парапланера, 1 самолет, 1 вертолет, 1 моторен делтапланер и 2 дрона с камери. Времето беше ясно и слънчево с лек вятър и температура между 4-10 градуса. Проведе се и първото състезание по правилата на Международна федерация за авиационни спортове, по задачата "Заек и куче", коментира Момчил Риладжиев, ръководител на полетите.

В красивото събитие се включиха екипажи България, Украйна, Русия, Молдова и Полша. До 22 януари продължава балон-фиестата в Разлог. По програма през следващите дни ще продължат свободните полети. Общата зона за излитане  е определена в местността „Гладно поле” от западната страна на пътя  Разлог – Банско.

На 17 януари от 18:00 часа ще се проведе вечерно сияние в района на хотел „Римска баня“, организатори на събитието. На 18 януари от 18.00 отново там ще има огнено шоу „Парад на горелките“.

Специален гост на балон-фиеста „Римска баня 2015” ще бъде Иван Трифонов – въздухоплавател, четирикратен рекордьор на Гинес, автор на  идеята за „полет от ръба на Космоса”, летял с балон до Северния и  Южния полюс, извършил спускане с балон в дълбоката 206 м пещера Мамет  в Хърватска.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK