Учители споделиха над 100 добри практики за електронно обучение

Снимка: Infomreja.bg

В общ списък са включени линкове към полезни материали, които вече са публикувани на други места

Над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на обучението от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са достъпни на платформата на Министерството на образованието и науката (МОН) https://edu.mon.bg/. Те са разработени от учители през последните две години. Идеята на МОН е да събере на едно място разнообразни ресурси, създадени от преподавателите в процеса на онлайн обучение, за могат техни колеги, родители и ученици да ги използват в своята работа.

В общ списък са включени линкове към полезни материали, които вече са публикувани на други места. Освен това МОН събира нови предложения, представени от авторите им под формата на презентации и/или видеоклипове. Първите от тях са достъпни ТУК. На същото място периодично ще се добавят още добри практики.

Материалите са разделени в пет тематични области: повишаване ангажираността и мотивацията на учениците при обучение от разстояние в електронна среда; атрактивни форми за представяне на изучавания материал при онлайн занятия; подкрепа на ученици с ниски резултати; е-обучение за учениците със специални образователни потребности; ефективна организация на работата в онлайн среда на ниво училище или детска градина.

Отделно от това МОН публикува видеоуроци за различни класове и по различни предмети, както и други добри практики.

Електронната банка с ресурси ще продължи да се обогатява с добри практики през цялата учебна година.

Списък с линкове към полезни материали, публикувани на други места, можете да видите ТУК.

Събраните до момента новосъздадени ресурси можете да видите ТУК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK