Съдят мъж, убил жена си, защото спряла да го издържа

Снимка: Infomreja.bg

Опитал се да инсценира самоубийството ѝ

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Л.П., на 21 г. Той е предаден на съд за това, че на 11.09.2020 г., в с. Бегово, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 21-годишната К.К., като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. Престъплението е квалифицирано по чл. 116 ал.1 т.6а и т. 7 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Л.П. и пострадалата К.К. живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане.  По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, К.К. се съобразявала и удовлетворявала материалните желания  на Л.П. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Л.П. не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които К.К. му предоставяла.

Когато пострадалата установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Л.П. обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен.  Няколко дни преди инцидента  К.К. поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им.  По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в с. Бегово. Обвиняемият не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на К.К., цялото имущество на жената, чрез децата,  ще остане за него.    

На 11 септември 2020 г. Л.П. на два пъти ходил до дома на К.К. в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му.  В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Л.П. се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на К.К..  Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала. Л.П. се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства

Спрямо Л.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 20 септември 2020 г.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK