Лишаване от свобода за рецидивист, обрал хале на земеделец в Яхиново

Снимка: Infomreja.bg

Съдът приспада времето през което подсъдимия е бил задържан по Закона за МВР

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в кражба, извършена в условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата, и определи наказанието да се изпълнява при първоначален „строг“ режим.

Асен Т. се признава за виновен в това, че на 27.10.2021 г. в с.Яхиново, общ. Дупница, от хале ползвано от земеделски производител, в „Асфалтова база Марек“ е отнел /заедно с малолетната и наказателно неотговорна / чужди движими вещи, а именно: част от фреза за ягоди, на стойност 150 лв.; метална рамка за закачане на пръскачка, на стойност 150 лв. и 14 броя гумени тампони с метално покритие, на стойност 14 лв., или чужди движими вещи на обща стойност 314 лв. от владението на М. Д. от гр. Сапарева баня, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като за извършване на деянието е повредена преграда, здраво направена за защита на имот - изкъртен и изкривен лист ламарина, част от стена на халето и деянието е извършено в условията на опасен рецидив по смисъла на НК. Подсъдимият е осъждан няколкократно на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер - за кражби.

Щетите от престъплението са възстановени, като пострадалата свидетелка няма претенции към подсъдимия.

Съдът приспада времето през което подсъдимия е бил задържан по Закона за МВР, с постановление на прокуратурата, както и от съда с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 27.10.2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK