20 години лишаване от свобода за син, умишлено убил баща си

Снимка: Infomreja.bg

Тежкото престъпление е извършено в столичния квартал „Овча купел“

На 13.01.2022 г. е постановена осъдителна присъда от Софийски градски съд (СГС) по внесен на 16.02.2021 г. от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт срещу Б.Б. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 1 и т. 6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

На подсъдимия е наложено наказание 20 години лишаване от свобода и е постановено то да се изтърпи при първоначален строг режим.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 27.01.2019 г. в апартамент в гр. София, ж.к. „Овча купел“, умишлено е умъртвил баща си Р.Г., като чрез нанасяне на удари с крака, ръце и бастун в областта на тялото и главата причинил на Р.Г. несъвместими с живота травми.

Деянието е извършено по особено мъчителен за Р.Г. начин, тъй като жертвата е имала възможност да осъзнава случващото се и да изпитва силни болки от нараняванията, както и с особена жестокост, тъй като подсъдимият е нанесъл множество удари в различни части на тялото на баща си, съзнавайки, че жертвата изпитва болка и възприемайки опитите ѝ да се защити.

Подсъдимият е на 71 години, със средно образование, неосъждан.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK