Краище събира средства за операция на млада жена от Брезница

Младата жена се бори с рядко заболяване вече 6-а година

Хората в белишкото село Краище и близките до него населени места събират средства за спешна операция на 27-годишната Сибел Аян от Брезница, община Гоце Делчев.

Младата жена се бори с рядко заболяване вече 6-а година.

Ето какво споделя тя за себе си: "Аз съм със рядко заболяване. И не ми функционират някои органи, работят благодарение на машинките в тялото ми. Много на често се подменя електродът на гръбначния стълб. А сега съм изцяло за подмяна на апарата, който се нарича Интерстим."

Сибел обявява за продан своя автомобил, защото трябва в кратки срокове да събере 16 000 евро, а сумата е непосилна за нея и нейното семейство.

В Краище Муса Гагъм и Исмаил Исмаилчев са организирали събиране на средства. Кутии са поставени на следните места: 1. Магазин Дурльови - Краище 2. Магазин Хамус - Краище 3. Магазин Горелски - Горно Краище 4. Магазин Икови - Горно Краище 5. Магазин Цуки - Бабяк 6. Магазин Сабие Мечкарска - Бабяк

До момента на ръка са събрали 320 лева.

Организаторите призовават повече населени места да вземат пример и да се включат, за да може средствата да се съберат по-бързо.

“Живеем във времена, в които нещо такова може да се случи на всеки. Нека всеки един от нас си представи, че на кутията пише неговото име или името на негов близък. Само тогава човек може да усети тръпката и да участва активно в такива дейности“, коментира Муса Гагъм. 

Всеки, който има желание, може да преведе сума и на банковата сметка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK