Служители на ГДБОП пресякоха незаконно разпространение на добавки чрез онлайн платформи

Снимка: МВР

Специализираната операция е проведена на територията на област Стара Загора

Разследването е осъществено от служители на отдел „Киберпрестъпност“ и сектор БОП - Стара Загора. В хода на спецоперацията е пресечено незаконно разпространение на хранителни добавки чрез онлайн платформи, като са използвани запазени търговски марки, съобщава МВР.

Търговската дейност се е осъществявала чрез специално създадени страници в социалните мрежи, както и чрез интернет страници, без необходимото по закон съгласие на правоносителите. По този начин са нарушавани системно правата върху регистрирани търговски марки, което съставлява престъпление по чл. 172 б от НК.

В рамките на предприетите действия са иззети 43 разфасовки от по 4.5 килограма - общо над 190 килограма – съдържащи прахообразни вещества с неясен произход, 40 стикера, носещи защитени търговски марки, и електронни устройства, съотносими към престъпната дейност - мобилен телефон, лаптоп, USB преносима памет.

За срок до 24 часа е задържан 26-годишен мъж. Разпитани са три лица в качеството на свидетели. В резултат на предприетите действия е преустановена престъпната дейност, която според първоначалните данни е започнала преди четири години. Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk