Малки журналисти събеседваха с кмета на Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Малчуганите от 5 „А“ клас бяха подготвили въпроси

Бъдещи малки журналисти от II ОУ „Димитър Благоев“ гостуваха в кабинета на кмета Илко Стоянов

Ученици от клуб за занимания по интереси „Млад журналист“ към II ОУ „Димитър Благоев“, с ръководители Юлия Манасиева и Деляна Цветанова, проведоха своеобразно интервю с кмета Илко Стоянов.

Малчуганите от 5 „А“ клас бяха подготвили въпроси, свързани с ежедневните предизвикателства пред кмета, управлението, визията на общинското ръководство за развитието на Благоевград и много други.

Малките журналисти попитаха още „Трудно ли е да бъдете кмет?“, „Каква беше атмосферата, която заварихте, когато встъпихте в длъжност“, „Обикаляте ли града, за да се запознаете с проблемите?“ и т.н.

„Във всеки един момент, когато имам възможност, излизам и се срещам с хората, както в центъра и кварталите, така и по селата. Считам, че това е изключително важно. Кметът е човек като всички останали и за да си свърши работата добре трябва да е наясно с конкретните проблеми на жителите. Ето защо той трябва да бъде сред хората“, коментира Стоянов и подчерта, че предвид трудностите в ежедневието, срещите с децата са сред основните неща, които го зареждат с положителна енергия.

Малчуганите проявиха интерес към идеята на кмета за създаване на модерен аквапарк и изразиха надежда, че подобно място за забавление ще има възможно най-скоро в областния център.

Стоянов бе подготвил и подаръци за учениците, а на финала всички направиха обща снимка за спомен.

„Кабинетът ми винаги е отворен за децата на Благоевград, независимо от наситената програма и неотложните задачи. Вие сте нашето бъдеще, а и нашето бъдеще зависи от Вас“, подчерта кметът Стоянов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5