Кметът на Разлог и заместникът му стартираха инициативата „Безопасна и здрава среда“

Снимки: Община Разлог

Предвижда се засаждане на дървета в града и селата Долно и Горно Драглище, Добърско, Годлево, Елешница и Баня

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Разлог - инж. Венцислав Гърменов, и зам.-кметът по икономическите и правните въпроси – Иван Гюров, стартираха инициативата „Безопасна и здрава среда“ с посаждане на нови дървета в село Бачево.

През последните седмици в Разлог и селата в общината бяха отстранени десетки опасни дървета. На тяхно място се предвиди засаждането на нови такива, включващи чинар, кестен, ясен и явор.

Обединени от идеята за показване добрия пример, с цел опазване на чистия въздух в градски условия, Гърменов, Гюров и кметицата на село Бачево засадиха първите чинари днес.

Инициативата за безопасна и здрава среда на територията на община Разлог продължава и през следващите месеци на територията на града и в селата Долно и Горно Драглище, Добърско, Годлево, Елешница и Баня, а кметовете призовават обществото: „Засади дърво, грижи се за него, защото утре то ще се грижи за теб и твоите деца!“

Във връзка с подобряване състоянието на зелената система и парковите части, Община Разлог се обръща и към всички граждани.

Всеки желаещ да подпомогне отглеждането на ново дръвче пред своя дом може да отправи предложение, в което да опише къде да бъде посадено ново растение. От своя страна Община Разлог ще извърши оглед на мястото, ще закупи и посади подходящо дръвче, а жителите в дадения район трябва да поемат грижите за неговото развитие. 

Община Разлог очаква вашите предложение на имейл: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK