Санират сградите на общината, полицията и пожарната в Петрич

Сградата на РУ-Петрич, снимка: Infomreja.bg

По ОП „Региони в растеж” в Петрич санират  Три сгради от обществения сектор ще бъдат санирани в Петрич по Оперативна програма "Региони в растеж". 

Включени в програмата са сградата на РУ-Петрич и РС „ПБЗН” в общ проект „Енергийна ефективност в административни сгради на държавна администрация” и Общинска администрация в проект „Енергийна ефективност на административна сграда Община Петрич”.

В сградата на полицейското управление работят 95 служители, средно дневно има по около 30 посетители. В сградата на пожарната работят 28 служители, средно дневно има по 10 посетители. Двете сгради не са ремонтирани основно години наред. В сградата на Община Петрич има 130 работещи и посетители дневно.

Предвидените мерки целят подобряване като цяло на енергийната ефективност на трите сгради от обществения сектор. Изготвените проекти включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограмата  /врати , прозорци и гаражни врати/, топлоизолация на покрив и сутерен.

Освен това в трите административните сгради ще бъдат изградени соларни инсталации с монтаж на селективни слънчеви панели на покрива, ще бъде подменена отоплителната система, осветителните тела ще бъдат заменени с LED осветление.

Заложените мерки са съобразени с резултатите от извършено предварително енергийно и конструктивно обследване на сградите. Стойността на проекта за енергийна ефективност на сградата на РУ-Петрич е 585 000 лева, на РС „РБЗН” - 535 000 лева. Проектът за сградата на общинската администрация е на стойност 825 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5