Даваме 35 487 евро на Грузия

Снимка: Infomreja.bg

Проектът ще помогне за изпълнението на програмата за „втори шанс за образование“

Правителството одобри днес предоставяне на доброволна целева вноска в размер на 35 487 евро за изпълнение на проект „Включване на най-уязвимите деца и подрастващи извън училище в достъпа до качествено образование в Грузия“.

Споразумението е между Министерството на външните работи на Република България и УНИЦЕФ-Грузия. Средствата за проекта ще бъдат осигурени от бюджета на МВнР, предназначен за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Проектът ще помогне за изпълнението на програмата за „втори шанс за образование“ в целевите училища, ще бъде изработен стратегически документ и осигурена храна в училище за деца в неравностойно положение.

Споразумението следва заложените приоритети в приетата от Министерски съвет Средносрочна програма за помощ за развитие и хуманитарна помощ за периода 2020-2024г.

Изпълнението на проекта ще допринесе за подкрепа на общите усилия за осъществяване на политиката на ЕС на сътрудничество за развитие, както и изпълнението на Дневния ред на ООН за устойчиво развитие до 2030 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK