Възпитаници на ЮЗУ, АУБ и родени в Пиринско се катерят по стълбицата на властта

Снимка: Кангалджиев, Темелакиев, Равначки

Булгартрансгаз, МВР и здравното министерство са институциите с нови назначения

Възпитаници на ВУЗ-ове в Благоевград и родени в областния център са назначени на висши постове.

До назначаването на титуляр, длъжността главен секретар на МВР изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник е назначен за главен секретар.

Роден е на 15 март 1982 г. Завършва специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР и магистратура по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Постъпва в системата на МВР през 2005 г. като разузнавач в отдел „Криминална полиция“ – СДВР, а след това е разузнавач в отдел „Контратероризъм“ – ГДБОП. Между 2010 и 2015 г. е началник на група „Криминална полиция“ към РУП – Костинброд. От 2015 до 2016 г. е началник на Районното управление на МВР в Ботевград. В периода 2016 – 2019 г. е началник на сектор в отдел „Криминална полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“. От 2019 до 2021 г. е началник на сектор в отдел „Специални операции“ – ГДБОП. В периода 30 май 2021 – 27 септември 2023 г. е заместник-директор на ГДБОП. На 28 септември 2023 г. е назначен за временно изпълняващ длъжността заместник главен секретар на МВР. От 30 ноември 2023 г. е назначен на поста за постоянно.

Кирил Равначки пък е новият изпълнителен директор на "Булгартрансгаз". Решението е било взето във вторник (9 април) от управителния и надзорния съвет на държавното газопреносно дружество. Той заема мястото на Владимир Малинов, който беше назначен за служебен министър на енергетиката.

Равначки е от Благоевград.

Завършил е специалности „Икономика“ и „Бизнес администрация“ в Американския университет в България.

В периода от 2019 г. до началото на 2023 година Равначки е изпълнителен директор на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД. До декември 2023 г. той е член на общото събрание на Европейската Асоциация на енергийните борси в Европа. Представител е на България в управителния координационен съвет на общата платформа за покупка на природен газ, създадена в края на 2022 година от Европейската комисия.

От февруари 2023 г. Кирил Равначки е член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ ЕАД. От 2012 до 2018 г. работи в газопреносния оператор като специалист в отдел „Финанси“, както и като директор на управление „Анализи и международна дейност“.

В Министерството на вътрешните работи поста на заместник-министри поемат Стоян Темелакиев и Тони Тодоров.

Стоян Темелакиев вече е заемал два пъти длъжността заместник-министър на вътрешните работи, съответно в периода декември 2021 г. – август 2022 г. и юни 2023 г. – ноември 2023 г. Кариерата му изцяло минава в системата на МВР, като включително е изпълнявал длъжността главен секретар на МВР през 2021 г. Магистър е по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Припомняме и за д-р Галя Кондева, която е на поста служебен здравен министър. Кондева е родом от Разлог, завършила е прословутата гимназия „Братя Каназиреви“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//