Решетки за насилник, нарушил заповед за защита в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Димитър К. системно малтретирал майка си

Окръжен съд – Кюстендил, отмени протоколно Определение на РС – Дупница, с което е изменена взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Димитър К., в „подписка“ и вместо него постанови: оставя без уважение молба на Димитър К., обвиняем за домашно насилие, за изменение на взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража” в друга, по-лека такава. Въззивният съд потвърждава взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение “Задържане под стража“. Определението не подлежи на обжалване с частна жалба или частен протест.

Окръжен съд, при преценка законността на задържането приема, че по отношение на Димитър К. съществуват и към настоящия момент трите предпоставки на чл.63 ал.1 НПК, даващи основание за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – наличие на обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, реална опасност да извърши престъпление и да се укрие, и липсват предпоставки за изменението й в по-лека. Липсват причини от здравословен характер, както и не е надвишен срока на задържане по чл.63 ал.4 НПК, за изменение на мярка за неотклонение.

На Димитър К. му е било повдигнато обвинение, че в периода от 29.11.2021 г. до 02.12.2021 г. в гр. Дупница, в условията на продължавано престъпление през непродължителен период от време, при една и съща фактическа обстановка и при еднородност на вината не е изпълнил Заповед за незабавна защита, издадена на 22.10.2021 г., по гражданско дело на РС - Дупница и Заповед за защита от домашно насилие от 05.11.2021 г., спрямо неговата майка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK