Двама задържани при операция "Кока" в Сандански

снимка: infomreja.bg

Двама мъже са задържани при операция с кодовото име "Кока", реализирана от криминалисти от Сандански и Благоевград. Тази нощ в центъра на курортния град е спрян за проверка таксиметров автомобил “Мерцедес 200 СDI”, управляван от 26-годишния Борис К. В колата пътувал Христо Х. , на 39 години от Сандански, известен на органите на реда като наркоразпространител. Между предните седалки на таксиметровия автомобил е открит хартиен плик с 4 грама канабис.

При обиск в двата джоба на пътника са открити пластмасови кутийки с бяло прахоообразно вещество, дозирано в 34 найлонови пликчета с общо тегло 13 грама. При направения полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин. По-късно през нощта полицейските служители са извършили проверка и претърсване в дома на Христо Х. При обиск на жилището криминалистите открили в чекмедже на шкаф две найлонови пликчета с 3,65 грама канабис, а във водосточна тръба  в прилежаща постройка до къщата е намерена скрита в тайник пластмасова кутийка с дозирани 6 пликчета кокаин с общо тегло 3,52 грама. Според криминалистите дозираните наркотични вещества издават категоричното намерение за бързо разпространение на дрогата в курортния град.

Общото иззето количество кокаин е 26,57 грама, а канабисът е с общо тегло 8,28 грама. По случая в РУП-Сандански е образувано досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура. Таксиметровият шофьор и пътникът са задържани със заповед за 24 часа. Според полицейската статистика конфискуваното количество кокаин е най-голямото за тази година на територията на Благоевградска област. Съвместните действия на служители от РУП-Сандански и сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОД на МВР–Благоевград продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK